Wat staat er op de agenda

Agenda

Mexican Fiesta at Home

Wist je dat de Mexicaanse keuken een samensmelting is van de Azteekse en Spaanse keuken? De basis ingrediënten zijn mais, tomaten en chilipepers. Maar de Mexicaanse keuken kent vele variaties per streek en invloeden van buitenaf.

We hebben een heerlijk 4-gangen menu voor jullie samengesteld om thuis van te genieten. Dit menu kan telefonisch of per email besteld worden voor vrijdagavond 30 oktober.

Menu

IMG_20201021_162647 (1)

Voorgerecht

Soft taco’s met krokante bloemkool, mango chutney, koriander en witte kool.

Snack

Nacho’s met guacamole en tomatensalsa.

Hoofdgerecht

Wrap it! Burger met cheddar, avocado, mais en huisgemaakte tomaten-chilisaus in een tortilla. Daarbij een Mexicaanse bonensalade met mais, kidneybonen en jalapeño.

Nagerecht

Tropical bounty taart met mango en ananas.

Let op!

Het is noodzakelijk om dit menu te bestellen. De prijs van dit menu is € 22,50

Sinterklaas

December is een hele foute maand als je net zo een snoepkont bent als ik. Of misschien juist niet?! Ik ben dol op de smaken van speculaas, spijs en chocolade. Vol, warm en kruidig. Als het buiten koud en guur is met een kop warme chocola en een stuk gevuld speculaas op de bank, heerlijk!

Wat gaan we doen met Sinterklaas?

– 3 december van 8.30 tot 11.00 uur Speculaas workshop
– 3 december van 14.30 tot 17.00 uur Speculaas workshop
– 4 december van 17.00 tot 19.00 uur kaasfondue (alleen op reservering)
– 4 december van 19.30 tot 21.30 uur kaasfondue (alleen op reservering)

Kerst

Nog zo een mooi en fijn feest in de maand december. Voor de meesten is het vaste prik: kerstdiner, cadeautjes, kerstmuziek en een boom. Maar ik denk ook aan samen zijn, familie, delen en liefhebben. Niet dat we dit de rest van het jaar niet doen, maar met kerst toch net even iets meer. Dus als je bij familie, vrienden of de buurtjes gaat eten (of je dit nu leuk vind of niet) kun je maar beter een lekker taartje bij je hebben!

Wat gaan we doen met kerst?

– 20 december van 11.00 – 14.00 uur Kerst brunch

na de brunch gaan we niet meer open voor lunch

– 24 december van 8.30 tot 11.00 uur Tiramisu workshop
– 24 december van 14.30 tot 17.00 uur Tiramisu workshop

Valentijn

Valentijnsdag, ook wel Sint Valentijnsdag, is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Vanuit Amerika overgewaaid maar wij doe gewoon lekker mee. De dag wordt ook aangegrepen om iemand te laten weten dat je haar of hem erg leuk vindt of lief of aardig. Dus ook je moeder, zus, vriendin, collega, broer of opa kun je verrassen met Valentijn. Ze zeggen wel eens; “Liefde gaat door de maag”.

Wat gaan we doen met Valentijn?

– Houd onze website of social media in de gaten voor evenementen met Valentijn
– Valentijn verwen box

Pasen

Het wordt mooier weer, de temperatuur gaat omhoog, buiten staan de narcissen te bloeien, knoppen in de bomen, vogeltjes fluiten en we schudden die winterdeken definitief van ons af, heerlijk! Als je het aan mij vraagt. Pasen wordt ook vaak gevierd met veel lekkers. Wat dacht je van een brunchbox of high tea. Feestelijk en helemaal Pasen!

Producten

– Paas ontbijt boxen
– Paas EI tea
– Houd onze website of social media in de gaten voor evenementen met Pasen

Koningsdag

Op Koningsdag vieren wij de verjaardag van onze koning Willem Alexander. En hoe kun je dat nou beter doen naast alle feesten en vrijmarkten, dan met een lekkere Oranje koek? Smeuiig, luchtig en gedoopt in oranje fondant.

Producten

– Houd onze website of social media in de gaten voor evenementen met Koningsdag

Moederdag

Vaak wordt gezegd dat deze dag is uitgevonden door de media en de commercie, maar een dag ter ere van moederfiguren is al terug te vinden in het oude Griekenland. Moederdag heeft verschillende oorsprongen. Zo werden in het klassieke Griekenland de Rhea, de grote Moeder der Goden vereerd en vereert de katholieke kerk al eeuwenlang de moeder van Jezus, Maria. In Amerika kwam de Moederdagtraditie in 1870 op gang. Julia Ward How startte een grote publiciteitscampagne voor een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. Wat jouw reden of oorsprong ook is, als je een moeder wilt verwennen op moederdag waarom dan niet met deze heerlijke brunch box?

Producten

– Moederdag brunch box voor thuis
– Moederdag brunch zondag 9 mei bij Het Slachthuis
– Houd onze website of social media in de gaten voor evenementen met Moederdag

Reserveren

 

Email: info@hetslachthuis.nl

Tel: 06 11 444 832