Waarom Het Slachthuis?

Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Esther. Getrouwd met René, moeder van Nina (15) en Ilse (13). Ik ben de bedenker en eigenaresse van vegan lunchroom Het Slachthuis. Hier komt alles waar ik blij van word samen: mijn achtergrond in horeca en hospitality, mijn liefde voor dier en milieu én ik kan mensen blij maken met lekker eten.

Over mij

Het Slachthuis is voor mij niet zomaar een lunchroom. Naast René en de kinderen is dit mijn grote liefde. Als je hier iets bestelt, dan heb ík het bedacht en gemaakt en je krijgt het door míj geserveerd. Ik bén Het Slachthuis.

Thuis eten we met ons gezin volledig plantaardig. Dat kan ook niet anders – hoe kan ik iets neerzetten en overdragen als ik het niet zelf leef en adem? Vier jaar geleden starten we er cold turkey mee. Geen idee hoe we het aan moesten pakken, dus we zijn maar gewoon begonnen. Ik zie het als een ontdekkingsreis: je kunt geen fouten maken, alleen proberen en daarvan leren. Doen waar je je zelf goed bij voelt.

Ik zit nog vol met plannen voor de lunchroom. Een eigen vegan bakkerij, uitbreiden met een grote schuifpui en een prachtig terras. Maar voor nu ben ik ontzettend blij met wat ik heb, geniet ik van het maken van lekkere dingen, van het contact met mensen in de lunchroom en van alle mooie dromen die ik nog heb voor de toekomst.

Verrassend zonder vlees

Bij Het Slachthuis hebben we een dwarse kijk op eten. Wij vinden plantaardig eten de normaalste zaak van de wereld. Niet alleen goed voor het milieu en welzijn van de dieren, maar ook voor de aarde die we achterlaten en doorgeven aan onze volgende generatie. En als tweede niet te missen beweegreden is onze eigen gezondheid.

Elk gerecht zit vol met verse groenten, kruiden, noten, zaden en granen. Onze gerechten zijn lekker en gezond en doen een ieder verrassen. Van carnivoor tot herbivoor. Het is maar welke naam je aan het beestje geeft.

Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zondag om jou kennis te laten maken met ons lekkers. Laat je verwennen en inspireren door onze soepen, salades, sandwiches, taartjes, borrelhapjes, koffie of smoothies.

Tot snel bij Het Slachthuis!