Welkom in onze lunchroom
Over de lunchroom
Een werktafel, een oven, een koelkast en een vriezer. Meer had bedenkster Esther niet in het eerste jaar dat ze met Het Slachthuis ‘proefdraaide’. In de keuken van het Directiegebouw, het pand tegenover de huidige locatie in De Meelfabriek, experimenteerde ze in 2018 met tientallen vegan recepten voor haar menukaart.
Dat deed ze niet alleen. Gedurende ‘Het Jaar Van De Gratis Taart’, zoals ze het zelf lachend noemt, nodigde Esther werkelijk iedereen die ze kende uit om haar vegan gebak te komen proeven: vrienden, familie, de bewoners van het Directiekantoor. Ze regelde proefsessies thuis met vriendinnen en riep haar volgers op Facebook op om haar bakkunsten uit te proberen. En dat loonde. Het kostte weliswaar wat misbaksels, maar inmiddels staan er meer dan 15 soorten vegan gebak op de menukaart.
Dat Esther überhaupt kon beginnen was al bijzonder. Want hoewel ze in slechts twee maanden tijd een compleet ondernemersplan uit de grond had gestampt, wilde de bank haar geen geld lenen. Te kleinschalig. Ook optie twee, crowdfunding, liep op niets uit: daarvoor was te veel eigen vermogen nodig. Ja, dacht Esther, als ik dan tóch geld moet lenen in mijn omgeving, laat ik dan maar het hele bedrag doen. En dat werkte. Familie en vrienden investeerden in Het Slachthuis en Esther werkte zich het eerste jaar een slag in de rondte om alles af te lossen. En met succes!
Nog voor Het Slachthuis officieel zijn deuren opende op 7 februari 2019, was er al een grote groep mensen bij betrokken. Voorproevers, investeerders, eerste opdrachtgevers, familie, vrienden. Maar het idee van vegan eten wordt ook door de maatschappij steeds breder gedragen. De vreselijke filmpjes die naar buiten komen over gebrek aan dierenwelzijn en milieu bewustzijn. Meer en meer ontstaat het gevoel dat we maar een planeet hebben. Dat we het samen moeten doen. Rekening houden met elkaar. Een balans vinden. En Het Slachthuis draagt daar graag zijn steentje aan bij.
Dagsoep 6
Altijd huisgemaakt en met stokbrood
Pannenkoek 8
Volkoren pannenkoek met kaas & spek of appel & kaneel
Jackfruit Cubanos 8
Mama’s bread, pulled jackfruit, rode kool pickles, mozzarella en mosterdmayonaise
Piadina wrap 8
Kikkererwtencurry, paprika, komkommer, fetacrème en ijsbergsla
(glutenvrij + 1,25)
Masala kroketjes 8
Zoete kerrie kroketjes met 2 boeren boterhammen en mayonaise
Slachthuis lunch menu 12,50
Soepje, mini salade en een boterham met kroketjes
Club sandwich 11
Flatbread, kip, bacon, tomaat, avocado, komkommer en sriracha mayonnaise
Caesar salade 12
Kip, komkommer, tomaat, avocado, bacon, spinazie, parmesaan, toast en een Caesar dressing
Herfstsalade met rode biet 12
Spinazie, rode biet, kikkererwten, sinaasappel, feta, pistachenootjes en balsamico
The Dutch Weedburger 15,50
Weedbun, burger, weedburgersaus, gebakken rode ui, augurk, tomaat en side salad
BIK MEK 15,50
Moving Mountains burger, bik mek saus, sla, tomaat,augurk, bacon, cheddar en side salad
Franse frietjes met mayonaise 2,5
Zoete aardappelfriet met truffelmayonaise 5
Wij serveren alleen diner op vrijdagavond van 17.00 tot 21.00 uur.
Voorgerecht
Plukbroodje met aioli en tapenade 5
Dagsoep 6
Altijd huisgemaakt en met stokbrood
Sashimi van tonijn en zalm 10
Met gember, wasabi en soya
Caesar salade 8
Kip, komkommer, tomaatjes, avocado, bacon, sla, spinazie, toast en een caesardressing
(ook als hoofdgerecht te bestellen + 4)
Hoofdgerecht
Ultimate Chili 15,50
met kaas, jalapeño’s, zure room, guacamole en tortilla chips
Loaded fries 15
Friet, kaas, tomaatjes, olijven, bosui, avocado, jalapeño, mayonaise en BBQ
Optie: shoarma + 2,5
Greek pita Gyros 14,50
Pita met gyros, rode ui, tomaat, feta, olijven, tzatzikisaus en side salade
The Dutch Weedburger 16
Weedbun, burger, weedburgersaus, gebakken rode ui, augurk, tomaat en side salad
Crispy avocado burger 15
Sesam hamburger bun, tomaat, nacho’s, spinazie, tomaat-chili saus en side salad
Zoete aardappelfriet met mayonaise 4,50
Franse friet met mayonaise 2,50
Dessert
Diverse taartjes, vraag naar de smaken van de dag
Coupe a la Snickers
Vanille ijs, karamelsaus, pinda’s, chocolade drops en cookies 7,50


Agenda
Paas brunch @ home
Zondag 4 april kun je een tas met lekkers ophalen. We hebben deze Paas brunchtas zo volgepropt (haha) dat je er het hele weekend van kan smullen!
Deze tas kan alleen per email besteld worden en je ontvangt een bevestiging terug. Ophalen zondag 4 april tussen 10 en 12 uur.
Inhoud Paas brunchtas

2 Croissants
2 Pistolets
2 Advocaat cupcakes
2 Scones met jam en room
2 Bladerdeeg kaneel paashaasjes
1 Paasbrood 400 gram
2 Gele koeken met glacé en speculoos
Let op!
Het is noodzakelijk om deze brunchtas vooraf te bestellen. Dat kan tot en met vrijdag 2 april. De prijs van deze tas is € 26,50
10% take
away korting
Bij afhalen van gerechten van de lunch- of dinerkaart krijg je 10% korting op je bestelling.
Afhalen van lunch kan momenteel alleen op vrijdag t/m zondag van van 11.00 tot 15.00 uur, diner vrijdag t/m 20.00 uur. Taart en koek kan wel elke dag besteld en afgehaald worden (dinsdag t/m zondag).
Let op! Bij ons kun je alleen met kaart betalen. Alle kaarten worden bij ons geaccepteerd. Contant geld wordt dus NIET aangenomen. Bedankt voor je begrip.