Welkom in onze lunchroom

Over de lunchroom

 

Een werktafel, een oven, een koelkast en een vriezer. Meer had bedenkster Esther niet in het eerste jaar dat ze met Het Slachthuis ‘proefdraaide’. In de keuken van het Directiegebouw, het pand tegenover de huidige locatie in De Meelfabriek, experimenteerde ze in 2018 met tientallen vegan recepten voor haar menukaart.

Dat deed ze niet alleen. Gedurende ‘Het Jaar Van De Gratis Taart’, zoals ze het zelf lachend noemt, nodigde Esther werkelijk iedereen die ze kende uit om haar vegan gebak te komen proeven: vrienden, familie, de bewoners van het Directiekantoor. Ze regelde proefsessies thuis met vriendinnen en riep haar volgers op Facebook op om haar bakkunsten uit te proberen. En dat loonde. Het kostte weliswaar wat misbaksels, maar inmiddels staan er meer dan 15 soorten vegan gebak op de menukaart.

Dat Esther überhaupt kon beginnen was al bijzonder. Want hoewel ze in slechts twee maanden tijd een compleet ondernemersplan uit de grond had gestampt, wilde de bank haar geen geld lenen. Te kleinschalig. Ook optie twee, crowdfunding, liep op niets uit: daarvoor was te veel eigen vermogen nodig. Ja, dacht Esther, als ik dan tóch geld moet lenen in mijn omgeving, laat ik dan maar het hele bedrag doen. En dat werkte. Familie en vrienden investeerden in Het Slachthuis en Esther werkte zich het eerste jaar een slag in de rondte om alles af te lossen. En met succes!

Nog voor Het Slachthuis officieel zijn deuren opende op 7 februari 2019, was er al een grote groep mensen bij betrokken. Voorproevers, investeerders, eerste opdrachtgevers, familie, vrienden. Maar het idee van vegan eten wordt ook door de maatschappij steeds breder gedragen. De vreselijke filmpjes die naar buiten komen over gebrek aan dierenwelzijn en milieu bewustzijn. Meer en meer ontstaat het gevoel dat we maar een planeet hebben. Dat we het samen moeten doen. Rekening houden met elkaar. Een balans vinden. En Het Slachthuis draagt daar graag zijn steentje aan bij.

Dagsoep 6

Altijd huisgemaakt en met stokbrood

 

Pannenkoek 8

Volkoren pannenkoek met kaas & spek of appel & kaneel

 

Jackfruit Cubanos 8

Mama’s bread, pulled jackfruit, rode kool pickles, mozzarella en mosterdmayonaise

 

Piadina wrap 8

Kikkererwtencurry, paprika, komkommer, fetacrème en ijsbergsla

(glutenvrij + 1,25)

 

Masala kroketjes 8

Zoete kerrie kroketjes met 2 boeren boterhammen en mayonaise

 

Slachthuis lunch menu 12,50

Soepje, mini salade en een boterham met kroketjes

Club sandwich 11

Flatbread, kip, bacon, tomaat, avocado, komkommer en sriracha mayonnaise

 

Caesar salade 12

Kip, komkommer, tomaat, avocado, bacon, spinazie, parmesaan, toast en een Caesar dressing

 

Herfstsalade met rode biet 12

Spinazie, rode biet, kikkererwten, sinaasappel, feta, pistachenootjes en balsamico

 

The Dutch Weedburger 15,50

Weedbun, burger, weedburgersaus, gebakken rode ui, augurk, tomaat en side salad

 

BIK MEK 15,50

Moving Mountains burger, bik mek saus, sla, tomaat,augurk, bacon, cheddar en side salad

Franse frietjes met mayonaise 2,5

Zoete aardappelfriet met truffelmayonaise 5

Wij serveren alleen diner op vrijdagavond van 17.00 tot 21.00 uur.

Voorgerecht

 

Plukbroodje met aioli en tapenade 5

 

Dagsoep 6

Altijd huisgemaakt en met stokbrood

 

Sashimi van tonijn en zalm 10

Met gember, wasabi en soya

 

Caesar salade 8

Kip, komkommer, tomaatjes, avocado, bacon, sla, spinazie, toast en een caesardressing

(ook als hoofdgerecht te bestellen + 4)

Hoofdgerecht

 

Ultimate Chili 15,50

met kaas, jalapeño’s, zure room, guacamole en tortilla chips

 

Loaded fries 15

Friet, kaas, tomaatjes, olijven, bosui, avocado, jalapeño, mayonaise en BBQ

Optie: shoarma + 2,5

Greek pita Gyros 14,50

Pita met gyros, rode ui, tomaat, feta, olijven, tzatzikisaus en side salade

 

The Dutch Weedburger 16

Weedbun, burger, weedburgersaus, gebakken rode ui, augurk, tomaat en side salad

 

Crispy avocado burger 15

Sesam hamburger bun, tomaat, nacho’s, spinazie, tomaat-chili saus en side salad

 

Zoete aardappelfriet met mayonaise 4,50

Franse friet met mayonaise 2,50

 

Dessert

 

Diverse taartjes, vraag naar de smaken van de dag

Coupe a la Snickers

Vanille ijs, karamelsaus, pinda’s, chocolade drops en cookies 7,50

Agenda

Mexican Fiesta

Wist je dat de Mexicaanse keuken een samensmelting is van de Azteekse en Spaanse keuken? Hoe toepasselijk op een dag als 2 oktober Leidens ontzet! De basis ingrediënten zijn mais, tomaten en chilipepers. Maar de Mexicaanse keuken kent vele variaties per streek en invloeden van buitenaf.

We hebben een heerlijk menu voor jullie samengesteld geïnspireerd op de Mexicaanse keuken.

Menu

SH_product_picknick_014

Voorgerecht

Soft taco’s met krokante bloemkool, mango chutney, koriander en witte kool.

Snack

Nacho’s met guacamole en tomatensalsa.

Hoofdgerecht

Wrap it! Burger met cheddar, avocado, mais en huisgemaakte tomaten-chilisaus in een wrap. Mexicaanse bonensalade met mais, kidneybonen en jalapeño.

Nagerecht

Tropical bounty taart met mango en ananas. Voor de liefhebber hebben we Corona (proof) biertje op de kaart en tequila van het huis!

Let op!

Reserveren is noodzakelijk vanwege de beperkte plekken die we beschikbaar hebben.

De prijs van dit menu is € 30

Reserveren

Email: info@hetslachthuis.nl

Tel: 06 11 444 832

10% take
away korting

Bij afhalen van gerechten van de lunch- of dinerkaart krijg je 10% korting op je bestelling.

Afhalen van lunch kan momenteel alleen op vrijdag t/m zondag van van 11.00 tot 15.00 uur, diner vrijdag t/m 20.00 uur. Taart en koek kan wel elke dag besteld en afgehaald worden (dinsdag t/m zondag).

Let op! Bij ons kun je alleen met kaart betalen. Alle kaarten worden bij ons geaccepteerd. Contant geld wordt dus NIET aangenomen. Bedankt voor je begrip.