Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten
die je zo kunt maken. Volg de instructies goed
want dan staat er straks een een heerlijke taart op tafel.

Aardbei Bavarois taart

 

De bodem
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter.
Druk de koekjes stevig aan in een 18cm taartring. Zet apart.

De vulling
Doe aardbeien in een keukenmachine. Verwerk tot een fijne puree en voeg het citroensap en de poedersuiker toe en meng opnieuw.
Meng 3 eetlepels water met 3 gr agar-agar en de helft van de aardbeipuree (coulis) toe en kook tot het kookpunt. Laat het mengsel 2 minuten koken. Goed doorroeren om aanbranden te voorkomen. Het mengsel wordt dikker.
Deze fase is erg belangrijk. om de gelerende eigenschap te activeren, moet agar-agar worden opgelost in water en ten minste 2 minuten koken.
Voeg de rest van de aardbeiencoulis toe, meng goed en laat het geheel 10 minuten afkoelen
Klop de slagroom stevig en meng voorzichtig met de aardbeiencoulis Giet het mengsel in de vorm en doe het in de koelkast

De topping
Maak een aardbeiencoulis met de 150 gram aardbeien zoals hierboven beschreven. Voeg 1 eetlepel poedersuiker en een paar druppels citroen. Meng 2 eetlepels water met 2 g agar-agar en voeg de coulis toe en laat het 2 minuten koken totdat het mengsel dikker wordt.

Bodem (Voor een 24 cm taart, verdubbel je het recept.)
150 gram koekjes naar keuze
100 gram plantaardige boter

Vulling
250 gram diepvries aardbeien
50 gram poedersuiker
1 theelepel citroensap
200 ml slagroom
3 gr agar-agar
3 eetlepels water

Topping
150 gram diepvries aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
Paar druppels citroensap
1 eetlepels water
1 gr agar-agar

Worteltaart met lemon frosting

 

Verwarm de oven voor op 180 ° C
Vet twee 18 cm cakevormen in en bekleed de bodem met bakpapier.
Zeef de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat in een mengkom.
Voeg de geraspte wortel en de bruine suiker toe.
Bereid de flax-egg door 2 eetlepels lijnzaad te mengen met 6 eetlepels water en een minuut te laten staan. Voeg in de tussentijd de olie, vanille en appelazijn toe aan de mengkom.
Voeg de flax-egg toe. Meng alles in de mengkom. Heb een beetje geduld en laat het beslag een minuut of twee staan zodat de wortels water afgeven waardoor je het allemaal kunt mengen.
Voeg als laatste de gehakte walnoten toe als je ze wilt toevoegen.

Verdeel het mengsel over de twee cakevormen.
Plaats in de oven en bak gedurende 30 minuten. Laat de cakes volledig afkoelen op een koelrek. Terwijl de cakes afkoelen, bereid je je glazuur voor.

Doe de poedersuiker, boter, vanille, appelazijn en 3 eetlepels citroensap in een keukenmachine.
Begin met mixen op lage snelheid.
Als je glazuur te dik is, voeg dan zo nodig druppelsgewijs meer citroensap toe om je glazuurmix de perfecte consistentie te geven. Als je glazuur te dun wordt, voeg dan meer poedersuiker toe.
Voeg glazuur toe aan de bovenkant van een van de lagen.
Voeg de andere laag bovenop en voltooi het glazuur van de bovenkant en zijkanten van de cake.
Bestrooi de geplette walnoten bovenop de cake en serveer.

De cake
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
2 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen nootmuskaat
255 gram geraspte wortel
300 gram bruine suiker
2 flax egg = 2 el gemalen lijnzaad met 6 el water
120 ml olijfolie
1 theelepel vanille-aroma
1 el appelazijn
100 gram gehakte walnoten (optioneel)

De lemon frosting
450 gram poedersuiker
3 eetlepels plantaardige boter
1 theelepel vanille-aroma
2 theelepel appelazijn
3-4 eetlepels vers citroensap

Chocolade fudge cake

 

Verwarm de oven voor op 180 ° C en spuit twee 18 cm cakevormen met antiaanbaklaag en bekleed de bodems met bakpapier.
Zeef de bloem en het cacaopoeder in een mengkom. Voeg de suiker, bakingsoda en zout toe en meng.

Bereid de vegan karnemelk door 2 eetlepels citroensap toe te voegen aan de sojamelk. Laat het een minuutje schiften in een maatbeker en doe het dan in de mengkom. Voeg daarna de vanille-aroma, olie en azijn toe.

Bereid je flax eggs door 2 eetlepels gemalen lijnzaad toe te voegen aan een kom met 6 eetlepels heet water. Laat een minuut staan en voeg het toe aan de mengkom. Meng alles goed tot een glad beslag.
Smelt tenslotte de vegan chocolade en roer deze door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee cakevormen.
Bak 30 minuten en check met een prikker in het midden van de cake of deze er schoon uitkomt. Laat de cakes volledig af koelen.
Bereid je frosting voor door de poedersuiker, cacaopoeder, veganistische boter en sojamelk toe te voegen aan de kom van een elektrische keukenmixer en begin op lage snelheid, verhoog de snelheid geleidelijk totdat het glazuur dik en glad is.

Smelt ten slotte de veganistische chocolade en roer deze in het glazuur – doe dit deel met de hand, gebruik de elektrische mixer niet.
Als de cakes zijn afgekoeld, smeer ze af met de chocolade frosting en versier met gesmolten chocolade en chocoladeschilfers.

Voor de cake
375 gram bloem
84 gram cacaopoeder (ongezoet)
400 gram witte suiker
2 theelepels bakingsoda
1 theelepel zout
480 ml veganistische karnemelk (buttermilk)
4 theelepel vanille-aroma
160 ml olijfolie
2 eetlepels appelazijn
2 flax eggs
113 gram Veganistische chocolade (gewogen en vervolgens gesmolten)

Voor de Chocolade fudge frosting
540 gram poedersuiker
85 g cacaopoeder (ongezoet)
170 gram veganistische boter
6 eetlepels sojamelk
113 gram veganistische chocolade (gewogen en vervolgens gesmolten)

Voor decoratie (optioneel)
Gesmolten chocolade
Chocoladeschilfers